10 часов 59 минут 33 секунды Freeleech:)
LosslessClub
Меню Скрыть

Lea

Lea
Lea
Теги (жанры)
Информация об исполнителе
There are at least two artists who have recorded under the name Lea:

1. an American contemporary R&B singer named Lea Quezada, from Queens, NY (biography below, in English);
2. a Dutch singer/songwriter named Lea Kliphuis, from Nijmegen, The Netherlands (biography below, in Dutch)

1. Lea Quezada (born August 12, 1980 in Queens, New York) is a contemporary R&B singer and songwriter previously signed to Blackground Records.

Born and raised in Jackson Heights, New York to a Puerto Rican mother and Dominican father. At the age of four, she would sing along to the latest songs on the radio, sometimes performing classics by Anita Baker, New Edition, Whitney Houston and Lisa Lisa. During her teen years she worked odd jobs to make ends meet. However, juggling jobs didn't satisfy her desire to sing; she then pursued her music career searching for a connection in the music industry.

In 2002, Quezada signed her first record deal with Lava/Atlantic. Upon completing the album, and getting ready to go on a promotional tour for the album. Quezada decidedly walked away from her contract stating she was unhappy with the (very pop) music they made her record. And couldn't perform an album she didn't believe in.

2004, Quezada met Lil' Flip and was featured on the track "Sunshine". Which became a #2 hit, for 4 weeks on the Billboard Charts. Success of ''Sunshine'' also lead to live performance of the song on The Carson Daly Show, MTVs Total Request Live (TRL), The Source Music Awards, MTVs Hard Rock Live, the 2005 Mix-show Power Summit showcase, and at the world-famous Apollo Theater.

After the success of Sunshine. Quezada caught the eye of Barry Hankerson, President of Blackground Records. Whom signed her to a record deal while she was seeking management representation. Quezada began recording her debut album for Blackground Records.

"I'm Gone", a song from Quezada's Blackground debut, was serviced to radio and underperformed, which caused the planned debut album to be pushed back. In 2007, Blackground terminated Quezada's contract, and she was ultimately dropped. Months following the incident, Quezada wrote via her MySpace blog about the crookedness of the musical industry (in reference to her former label).

2. Please note that Dutch singer-songwriter Lea Kliphuis released her 2010 d™but album under the moniker Lea, but her second (2016) under her full name.

"Je laat zien wat je wilt, en wat daaronder ligt kunnen mensen voor zichzelf invullen. Dit klinkt vrij dromerig maar het is een element waar je rekening mee moet houden bij het schrijven. Jij ziet het op een andere manier dan je luisteraars. Bij een goed liedje bereik je net dat midden waarbij je met je luisteraars hetzelfde voelt, en dat punt is magisch.

Het begon op haar twaalfde. Tenminste, Lea begon met zingen en met het bespelen van de gitaar. De liefde voor muziek was er daarentegen altijd al. Vanaf dat ze voor het eerst als een klein meisje langzaam de naald op een stoffige plaat liet zakken en door de boxen een zacht krakend geluid hoorde. Met open mond en een oor tegen de speaker. Graceland van Paul Simon. Lea bleek verkocht. De magie van muziek. Het was slechts een kwestie van tijd tot ze het zelf ging maken. De speurtocht begon toen. Want hoe vang je schoonheid in een liedje?

Twaalf dus. Na jaren klarinet te hebben gespeeld wilde Lea meer. Interactie met anderen en niet alleen maar muziek maken ќn een groep, dit keer wilde ze muziek maken m™t een groep. Een klarinet vond ze een boeiend instrument, nog steeds, maar ze koos toen toch voor de gitaar. Ik wilde met andere mensen samen spelen en zingen. Het antwoord lag voor mij destijds in de gitaar. Aangezien mijn gitaarleraar me bij de eerste les zei dat ik eigenlijk veel te kleine handen had, groeide mijn doorzettingsvermogen enorm. En daarbij zingt het nogal lastig met een klarinet in je mond. Maar dat natuurlijk geheel ter zijde.

De onvermijdelijke schoolband was het logische vervolg. De eerste keer spelen voor publiek. Dat gevoel wat ik toen kreeg was zo overweldigend dat ik niks anders meer wilde dan optreden. De drummer en Lea besloten een doorstart en Amphion was kort daarna een feit. Een onalledaagse samenstelling voor een beginnend bandje. Cello, klassieke gitaar, akoestische bas, drums en Lea greep terug op haar oude liefde, de klarinet, maar nam ook de zang en slaggitaar voor haar rekening. Ook schreef ze de teksten bij de gezamenlijk geschreven liedjes. Een bizarre mix van klassiek, Spaans en alternative was het resultaat. En dat resultaat bleek goed. Na een maand of drie werden de inspanningen beloond met een plaats in de landelijke finale van de Kunstbende. Die ze vervolgens ook wonnen.

Het Amphion-avontuur was zeer bijzonder, maar ook kort. Na het eindexamen ging ieder s eigens weegs. Lea besloot naar Amsterdam te verhuizen. Daar ging het muziek maken natuurlijk gewoon door.

Het schrijven met vijf mensen tegelijk was leerzaam maar ik wilde het eens proberen in mijn eentje te doen. Ik schreef liedjes en vroeg een vriendin om een tweede stem mee te zingen. Maar Amsterdam was niet genoeg, want ik kwam daar niet vooruit. Na de zoveelste dubbele decaf™ espresso te hebben uitgeserveerd in het koffiehuis waar ik werkte, besloot ik om de plaat te poetsen. Het was echt tijd voor iets anders.

Lea boekte een vlucht naar de Dominicaanse Republiek om daar acht maanden te wonen, te werken, inspiratie op te doen, te schrijven. Ze verhuisde na dit avontuur naar Nijmegen voor studie en werk. De opgedane inspiratie werd omgezet in geluid, in teksten, in de liefde voor liedjes. En ook dit keer werden Leas inspanningen bekroond. Ze won het Nijmeegse singer-songwriter festival en kreeg door deze overwinning de kans om veel op te treden.

Er is niets dat meer genoegdoening geeft dan een luisterend publiek. Hoewel, ik hou ook zielsveel van de kluizenaarskant van het singer-songwriterschap. Soms sluit ik me avonden op met alleen mijn viersporen recorder en zo kom ik echt weer terug bij de basis van muziek maken. Niks dan stem, gitaar of piano. Simpel en in al de eenvoud toch een vol geluid neer weten te zetten. Daar gaat het om. De reis begon toen, naast de pick-up, kijkend naar het draaiende zwarte vinyl. En nog steeds is Lea op zoek, al is het nu in de nacht aan haar piano of in een zaal onder de spotlight. De spotlight van Tivoli bijvoorbeeld, waar ze in het voorprogramma stond van Suzanne Vega. Daarnaast tourde ze met de Wintertuinproductie Poetracks door het land.

Voor haar debuutplaat Can I Come By? werkt Lea samen met een paar bekende namen uit de Nederlandse muziekwereld. Met drummer Bram van den Berg (Krezip), zat ze in haar eerste bandje. Verder is er hulp van onder andere Frank Boeijen (The Gathering) en bassist Joost van Haaren (Krezip & The New Hip). Het is toch fijn om muziek te maken met mensen die het lied hoog in het vaandel dragen. De tocht gaat door, gelukkig. We zitten er midden in. Read more on Last.fm. User-contributed text is available under the Creative Commons By-SA License; additional terms may apply.
показывать / спрятать больше
Torrents
Тип Постер Название / Информация Размер Сид | Лич
Скачан
Раздал
Music / Album VA - SongPoeten (2016) [FLAC (tracks + .cue)] VA - SongPoeten (2016) [FLAC (tracks + .cue)] 0.99
GB
0 | 0
28
24/08/16
by Signal SDisco
Поиск Скрыть
 Релизы:
 Исполнители:

Friends Скрыть

© 2008-2020 LosslessClub Team. Powered by Кinokрk releaser v. 2.40.472 © 2008-2020.
Страница сгенерирована за 0.028250 секунд. Выполнено 8 запросов (62.60% PHP / 37.40% MySQL)